Onderwijs

Duurzaam zijn begint met het beleven van de natuur. Want wanneer je je vanaf jongs af aan bewust bent van al het moois om je heen, is het meer vanzelfsprekend om hier goed voor te zorgen. Daarom bieden wij Natuur- en Milieueducatie (NME) aan voor het basisonderwijs. We organiseren excursies en gastlessen en lenen leskisten en ander lesmateriaal uit. Ons aanbod gaat over natuur, milieu en duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Actuele onderwerpen als: biodiversiteit, zwerfafval, plastic soep, recyclen, klimaatverandering en duurzaam leven, zijn onderdeel van ons aanbod. 

Waarom Natuur en Milieu Educatie?

NME legt een basis voor een natuur- en milieubewuste levensstijl. Uit een studie (Veldwerk Nederland en Universiteit Utrecht) blijkt dat kinderen die op de basisschool NME hebben gehad, significant meer kennis over natuur en milieu hebben en hier een positievere houding en gedrag tegenover hebben dan kinderen die geen, of nauwelijks, NME hebben gehad. Daarnaast heeft NME een positieve invloed op het aanleren van duurzaam gedrag. Het is effectiever en waarschijnlijk goedkoper om op jonge leeftijd te investeren in gewenst gedrag en het zaadje van een duurzame houding te planten, dan dit op een latere leeftijd te moeten corrigeren.

Gratis of bijbetalen?

Voor basisscholen in Delft en Pijnacker-Nootdorp zijn de meeste producten gratis. Voor enkele lessen of excursies betaal je een kleine toeslag (linkt naar het overzicht met prijzen van FAQ). Scholen uit een andere plaats betalen per item. Lees hier meer over bij de meest gestelde vragen.(linkt naar FAQ)

Benieuwd geworden?

Bekijk de lespakketten, excursies en gastlessen.